Biavlerlauget passer bierne i museet bigård

Biavlerlauget passer bier, som man har gjort det siden 1850’erne, og de sørger for, at bierne i museets bigård har det godt. De høster honning fra bistaderne et par gange om året. Honningen bliver solgt i Museumsbutikken. Laugets frivillige har stor erfaring i arbejdet med bier og de fortæller gerne om både bierne og honningen.

Der er en lang tradition for at have bier i Danmark. Honningen var grunden til at holde bier og den blev ofte brugt til at lave mjød. Den fik også betydning som sødemiddel i madlavningen.

IMG_0927.JPG

Vi vil meget gerne i kontakt med flere, som er interesseret i bier og biavl og gerne vil være med til at formidle de gode historier om bierne betydning gennem tiderne.
 

Er du interesseret, eller vil du bare gerne vide lidt mere, er du meget velkommen til at kontakte museumsinspektør Anette Stavensø Møller på telefon 2080 3128 eller via mail: asm@dgmuseum.dk