Smedelauget demonstrerer smedearbejde for publikum 4 dage om ugen

Gl. Estrup Smedelaug blev den 26. september 1985 stiftet af en kreds af fortrinsvis ældre smede. Smedelaugets formål er at bevare og formidle kendskabet til smedefagets ældre traditioner og arbejdsmetoder gennem praktisk oplæring og ved at demonstrere smedearbejdet for publikum.

I "gamle dage" var der normalt så meget smedearbejde på herregårdene, at de som regel havde deres egne smedje med en fastansat smed.
Greven på Gammel Estrup fik i 1761 bygget egen smedje. Denne smedje var i dagligt brug helt frem til 1910.

Siden 1986 har den gamle smedje været bemandet af Gl. Estrup Smedelaug, som også har stået for indretningen af de stemningsfulde rammer, hvor det gamle håndværk demonstreres for interesserede gæster.

Gl. Estrup Smedelaug medvirker blandt andet ved høstdag og pløjedag, ligesom Smedelauget er med på den årlige Landbrugsmesse.

De, der har lært det "gamle" smedefag, er efterhånden ved at være godt oppe i årene. Derfor er det vigtigt, at der kommer yngre kræfter til, så de kan tage over efter en vis "oplæring"

Hvis du har lyst til at være aktivt med i Gammel Estrup Smedelaug, hører vi meget gerne fra dig.

Vi vil meget gerne i kontakt med flere, som er interesseret i smedefaget og gerne vil være med til at formidle de gode historier om bierne betydning gennem tiderne.

Brug MobilePay nummeret 968875 *

* Husk ved indbetaling at opgive navn og adresse,